Ontdek de voordelen van Miscanthus Giganteus als Mulch in uw tuin

Graag willen wij u voorstellen aan een nieuw en buitengewoon product, dat uw tuin kan volledig transformeren: Miscanthus Giganteus. Dit snelgroeiende gewas, ook wel bekend als olifantsgras, biedt een scala aan voordelen voor uw tuin én het milieu.

Wat is Miscanthus Giganteus?

Miscanthus Giganteus is een indrukwekkend gewas, dat een hoogte van wel 3,5 meter kan bereiken. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het is ook uiterst functioneel. De oogst vindt plaats in het vroege voorjaar, waarbij de droge massa wordt verzameld en vervolgens wordt ebruikt voor diverse toepassingen, waaronder isolatie, asfalt en natuurlijk als mulchlaag in uw tuin.

De voordelen van Miscanthus als Mulch

  • Onkruidgroei voorkomen: Miscanthus mulch vormt een effectieve barrière tegen onkruid. Een laag van slechts 5 cm is voldoende om onkruidgroei te onderdrukken, waardoor uw tuin er netjes en verzorgd uitziet, zonder dat u constant onkruid hoeft te wieden.
  • Verbeterde bodemstructuur: De mulch bevordert een gezond bodemleven. Tijdens de afbraak van de mulch komen voedingsstoffen vrij die de bodem verrijken en een humuslaag vormen. Dit resulteert in een verbeterde bodemstructuur en een toename van nuttige bacteriën en schimmels, wat bijdraagt aan gezondere planten.
  • Waterbehoud: Miscanthus mulch helpt de bodem om vocht vast te houden, waardoor u minder vaak hoeft te sproeien. Dit is vooral gunstig tijdens droge periodes, omdat het dan helpt om verdroging van uw planten te voorkomen.
  • Milieuvriendelijk: Miscanthus Giganteus vereist geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen tijdens de groei. Dit betekent dat er geen schadelijke stoffen in de bodem of het water terechtkomen, wat goed is voor zowel uw tuin als voor het milieu. Bovendien kan olifantsgras per hectare meer dan vier keer zoveel broeikasgassen opnemen als een bos, wat bijdraagt aan de vermindering van de CO2-uitstoot.
  • Trage vertering en geen verzuring: Door het hoge vezelgehalte en de cellulose in Miscanthus verteert de mulch langzaam. Dit betekent dat u minder vaak hoeft bij te vullen en dat de grond niet verzuurt, wat gunstig is voor de gezondheid van uw planten.

Toepassing en verkrijgbaarheid

Met 1 m³ Miscanthus mulch kunt u ongeveer 20 m² border afdekken. Dit maakt het een kostenefficiënte keuze voor zowel grote als kleine tuinen. Wij bieden Miscanthus mulch aan in big bags vanaf 0,5 m³ en het is ook los verkrijgbaar op de aanhanger. Ook bieden wij bezorging aan in onze regio, tegen een kleine vergoeding.

Waarom kiezen voor Miscanthus Giganteus?

Miscanthus Giganteus is meer dan alleen een mulch; het is een duurzame keuze die bijdraagt aan een gezondere tuin en een beter milieu. Het verbetert de bodemstructuur, houdt vocht vast, en vermindert de noodzaak voor chemische onkruidbestrijding en kunstmest.

Bent u klaar om uw tuin te verbeteren en tegelijkertijd een positieve impact op het milieu te maken? Bezoek dan www.pieterroefs.nl voor meer informatie. Wilt u bestellen? Stuur ons dan een mail via info@pieterroefs.nl of kom langs bij onze winkel in Soerendonk.

 

Ontdek de voordelen van Miscanthus Giganteus als Mulch in uw tuin

Geïnteresseerd of op zoek naar meer informatie?

Neem contact op!